Понеделник, 05 Юни 2023

Южноевропейците работели повече от германците

Печат Е-мейл
06 Юни 2011

 Южноевропейците работят много повече, а понякога и по-продължително от германците. Това сочат статистическите данни малко след критиките на германския канцлер Ангела Меркел по отношение на твърде меката социална политика в Гърция, Испания и Португалия в разгара на дълговата криза, предаде АФП.

Германците работят значително по-малко от гражданите на южните европейски страни. Работата им не е и по-интензивна, казва главният икономист на френската банка "Натиксис", който е провел проучването въз основа на данни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Евростат.

Според проучването средната работна година на германците се състои от 1390 часа, срещу 2119 часа в Гърция, 1773 часа в Италия, 1719 часа в Португалия, 1654 часа в Испания и 1554 часа във Франция.

По отношение на възрастта за излизане в пенсия португалците и испанците отново работят повече, със средна пенсионна възраст 62,6 и 62,3 години, докато в Германия тази възраст е 62,2 години. Гърците излизат в пенсия на средно 61,5 години, а французите и италианците - на 60.

Прочита: 1816

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.