Сряда, 22 Май 2024

Ръчните часовници изчезващ вид

Печат Е-мейл
02 Ноември 2010

 Доскоро ръчният часовник се смяташе за основна необходимост, нещо, без което човек не може да излезе от дома си.

Днес обаче те все повече започват да се смятат за отживелица. Един на всеки седем души казва, че "няма никаква причина" да носи часовник, сочи британско проучване. Промяната се дължи на увеличаващия се брой на устройствата, от които можем да се информираме за часа, като мобилни телефони, iPod и лаптопи.

Повечето от участниците в изследването на маркетинговата компания "Минтел" заявили, че разчитат на мобилния си телефон или на компютъра си, отколкото на часовника, за да се осведомят за часа. 28% от младите на възраст до 25 години вече не носят часовник, два пъти повече спрямо хората на възраст между 40 и 50 години.

През последните години продажбите на часовници са останали непроменени и производителите им се опитват да убедят купувачите, че скъпите часовници си струват парите.

Купувачите все повече гледат на тях като на моден аксесоар, отколкото като на устройства, показващи часа, сочи изследването.

Прочита: 1689

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.