Събота, 27 Юли 2024

Банята - луксозно бягство от напрегнатото ежедневие

Печат Е-мейл
05 Юли 2011

 Топдизайнери преобразиха банята, превръщайки я в луксозно бягство от напрегнатото ежедневие от обикновената необходимост, която тя всъщност беше. Забравете миниатюрните бани с размери на килер. Банята може да заема дори няколко стаи и да има отделно пространство за събличане и обличане. Представяме ви и няколко продукта, с които също ще успеете да преобразите имиджа на вашата баня.

Едно добро накисване

Италианският художник Клаудио Силвестрин създаде ексклузивна колекция специално за Hydrology. Дизайнерът е възприел и доста добре развива концепцията за прилагането на естествените материали в банята. Един от моделите вани е огромен, изработен от един-единствен скален блок. Цената на ваната е 100 000 долара. Има и вани, изработени от естествен гранит, които са още по-скъпи. Те са част от колекцията Precious Stoneworks.

Пръски дъжд

Neorest Shower Tower на Toto създава усещането за топъл летен дъжд. Душ слушалката е с триъгълна форма, изработена от хром. Към нея има и серия приложения за боди спрей, хидромасаж и цялостна хидротерапия за един или за двама. Цялостната система има контрол на температурата, така че да няма колебания в топлината на водата заради промени в налягането.

С полъх от Азия

Японският обичай тялото внимателно да се измие преди влизането във ваната в чиста, гореща вода набира все по-голяма популярност. Той има повече общо с холистичните традиции. Удобна вана за тази процедура обаче трудно се намираше. Досега. Жаклин Кореа от Corea Sotropa Interior Design поправи тази грешка, като нейните дълбоки и просторни вани могат да се пробват и във веригата Diamond Spas. В самата вана има пейка за сядане, изработена от мед, както и самата вана. Това й придава по-дълбок и приятен цвят. Ако обаче той не ви допада, има и сребриста версия.

На горещата пейка

Почитателите на сауната могат да бъдат изключително щастливи. Последните сауна иновации включват реотани с инфрачервени лъчи, така че сауната да влезе по-лесно у дома. Можете да се доверите на базираната в Сан Франциско компания Sauna Works. В техните модели са приложени карбонови панели, чрез които топлинните вълни се разпространяват по-бързо. За повече ефективност към панелите са добавени и керамични компоненти. Размерите на сауната са изключително компактни, но въпреки това тя може да събере и четири души без никакъв проблем.

Парна баня

Ако не сте сигурни какво трябва да има вашата парна баня, но сте сигурни, че като го видите - ще го познаете, пробвайте Helo. Битанската фирма е специализирана в направата на парни бани от изцяло натурални материали - керамика, порцелан, гранит. Компанията си прави и генераторите на пара. Към банята има и контрол - на количеството пара, на температурата, на времето за излъчване.

Фантастична баня

Рос Лавгроув е проектирал кутиите на някои Apple-ски компютри. Сега той създаде и уникална вана, част от колекцията му Organic Essentialism в кръгли и овални форми (сякаш водни капки). Колекцията може и да изглежда малко футуристична - сякаш излязла от декора на някой фантастичен филм. За изработката на принадлежностите е ползван порцелан, който не задържа микробите. Цялата колекция на дизайнера можете да намерите в Hydrology.

Вдъхновяваща баня

Когато аранжирате банята, оставате с впечатлението, че има огромен избор от дизайни и модели. Но вгледате ли се по-внимателно, оказва се, че те са някак празни, правени сякаш без капчица вдъхновение. Ако си търсите нещо повече - посетете Designer Drains. Компанията черпи вдъхновение от практически всичко - класическа Гърция, формите на листата на дърветата, древните ръкописи и какво ли още не.

Прочита: 2942

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.