Вторник, 23 Юли 2024

9-г. момче на път да стане милионер

Печат Е-мейл
19 Юли 2012

Кийрън УилямсънНа 9 години Кийрън Уилямсън е на път да стане милионер, след като продаде своята последна колекция: 24 картини за 31 7000 евро, съобщава The Daily Mail. Неговите пейзажи бяха купени по телефона и през интернет от купувачи от целия свят за рекордно кратко време - 15 минути.

В същото време малкият гений взема уроци по рисуване едва от 2008 г. Момчето започва да рисува по време на семейна ваканция в Девън и Корнуел. До този повратен момент неговите занимания се ограничавали само до оцветяване на детските книжки с картинки, които родителите му купували.

Оттогава творбите на Уилямсън предизвикват сензация по света, като цената на някои достига 12 000 евро. Сред последните продадени са два пейзажа по 44 260 евро всеки. Други по-дребни творби с пастел, рисуването на които му отнело само няколко минути, се продават по 7600 евро.

Изкуството на Кийрън Уилямсън предизвиква сензация през 2009 г., когато 19 негови картини са продадени за 18 000 евро. Следващите търгове жънат все по-голям успех. Купувачите пристигат със самолети за търга от Аризона, Ню Йорк, ЮАР. Някои правят лагер пред галерията 48 часа по-рано, за да не пропуснат нищо. По телефона се включват купувачи от Токио, Канада, Германия.

За момента рекордът държи картината Mevagissey, продадена за 54 000 евро на застрахователна компания. Сега платното е изложено в заседателната зала на компанията.

Преди този голям успех семейство Уилямсън живее в малкото градче Холт, в Норфолк. Благодарение на неочакваните печалби, те се местят в къща за 190 000 евро в очарователния Лудхем, предградие на Норфолк, която някога принадлежала на художника Едуард Сеаго - идол на момчето. Майката на Кийрън Уилямсън дори пише книга за талантливия си син.

Между футбола и училище талантливото дете рисува по две-три картини на седмица.

Хобито му е донесло състояние от почти 1 млн. евро, от което впрочем той може да се възползва едва когато навърши пълнолетие. Запитан какво ще прави с толкова пари, той отговаря: "Искам да посетя чужди страни, за да рисувам и експериментирам на различна светлина. Искам да изследвам повече Норфолк, Корнуел и Шотландия".

Прочита: 30617

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.