Понеделник, 20 Март 2023

Хиляди деца търкаляха яйца на моравата на Белия дом срещу затлъстяване

Печат Е-мейл
07 Април 2010

 Семейството на президента на САЩ Барак Обама прие на окъпаната от слънце южна морава на Белия дом хиляди деца за важен пролетен ритуал в американската столица - търкалянето на великденски яйца, съобщава Асошиейтед прес. Основното събитие е състезание между децата за търкаляне на яйца по тревата с помощта на дървени лъжици.

Тази година ритуалът е част от кампанията на първата дама Мишел Обама за предотвратяване на затлъстяването при децата чрез здравословно хранене и занимания по баскетбол и йога.

Приветствайки близо 30 хиляди гости в Белия дом, първата дама заяви, че се надява децата да се забавляват добре, като в същото време научат как могат да станат по-здрави.

Традицията датира от 1878 г., през президентството на Ръдърфорд Хейс.

Прочита: 1405

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.