Четвъртък, 02 Февруари 2023

Мъжете да внимават с яйцата

Печат Е-мейл
14 Март 2012

 Експерти предупреждават, че консумацията на три яйца седмично може значително да увеличи опасността от рак на простатата. Изследователите от Харвардското училище за обществено здраве в Бостън открили, че мъжете, които ядат повече от две и половина яйца седмично, са до 81 на сто по-застрашени да починат от болестта.

Екипът е изследвал хранителните навици на 27000 мъже. Не са открити съществени връзки между количеството на месото, което се приема, и туморите, но по-голям брой от смъртните случаи вследствие рак на простата рак е сред тези, които консумират много яйца.

Изследователите предполагат, че причината се крие в големите количества холестерол или холин - хранително вещество, което помага на клетките да функционират правилно, и се съдържа в яйцата.

Прочита: 3640

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.