Събота, 27 Юли 2024

Токио най-скъп град на света

Печат Е-мейл
15 Юни 2012

 Токио си върна титлата на най-скъп град за чужденци, като детронира Луанда. Повечето от европейските градове отстъпват в класацията поради кризата и слабото евро, сочи проучване на британския институт "Mercer", предаде БГНЕС.

Както и предходната година, Карачи в Пакистан остава най-евтиният град от общо проучените 214. Там цената на живота е три пъти по-ниска, отколкото в Токио. Столицата на Ангола, Луанда, губи първото място и остава втора, следвана от Осака, която влиза в топ 5. Москва е на четвърто място, а Женева на пето. Проучването взима за референтен град Ню Йорк и се основава на цената на транспорта, храната, облеклото, забавленията, домакинското оборудване и цената на наемите, която често е най-голям разход за чужденците, се уточнява в текста. Взимат се предвид промените във обменните курсове на базата на американския долар.

Целта на тази класация е да се подпомогнат правителствата и международните компании да изчисляват заплащането на свои служители, които работят извън родината си.

Прочита: 3545

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.