Понеделник, 26 Февруари 2024

$7 млн. за гривна-пантера с оникси и диаманти

Печат Е-мейл
10 Април 2011

 За щастие на собствениците им двете гривни, за които ще прочетете по-долу, никога няма да излязат от мода. Защо ли? Защото ще бъдат вечни. И много, много скъпи.

Диамантена гривна Martin Katz

Цена на бижуто - 1 милион долара. През 2008 г. филмовата академия беше домакин на 80-ото издание на модния преглед на наградите на Академията. Т.е. - на шоуто традиционно се представят модните тенденции и творенията, които са носили актрисите на наградите "Оскар" през годините. Тази гривна е красяла нечия изящна ръка на някоя от церемониите.

Гривна-пантера с оникси и диаманти Wallis Simpson

Цена - 7 милиона долара. Това не е просто ултраскъпа гривна. Тя има и богато историческо минало. Била е част от колекцията на Уолис Симпсън и крал Едуард VIII. Едва тази година тя се превърна в най-скъпата гривна в света, след като беше продадена на търг. Уолис Симпсън се превърнала в център на грандиозния сакндал около абдикацията на Едуард. Той се отказал от трона си, за да се ожени за нея. Кралят бил наследен от по-младия си брат Джордж VI, който дал на Едуард титлата дук на Уиндзор. На същия този търг, на който беше продадена и гривната-пантера, беше продадена и цялата колекция за... забележете - общо 12.5 милиона долара, включително гривната.

Прочита: 3916

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.