Събота, 22 Юни 2024

Най-скъпите хотели в света са в Москва

Печат Е-мейл
10 Август 2010

 Най-скъпите хотели в света са в Москва, показва годишното изследване на компанията "Хог Робинсън груп", която работи в областта на туризма, предаде ИТАР-ТАСС.

Руската столица за шести пореден път е начело на тази класация. Средната цена за хотелска стая в руската столица е 407 долара.

На второ място по скъпотия е Женева с 316 долара, а на трето - Хонконг с 313 долара за стая.

След две години на колебания, предизвикани от икономическата криза, цените на хотелските стаи са се стабилизирали. Тази година в хотелиерския бизнес има признаци на възстановяване.

През последните две години цените на хотелите в Москва са намелели с 12 на сто заради валутния курс, а в някои европейски градове са се повишили, но въпреки това Москва продължава да държи първото място по скъпи хотелски стаи.

За същия период в Стокхолм цените са се повишили с 13 процента, в Цюрих - със 7, а в Женева - с 5 на сто.

Хотелите в Абу Даби са поевтинели с 25 процента. Спаднали са и цените в Рим (със 7 на сто), Копенхаген (с 10 на сто) и в Дубай (с 12 процента).

Прочита: 3589

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.