Понеделник, 11 Декември 2023

Преди да започнете нова работа

Печат Е-мейл
25 Юни 2012

 Уменията и опитът, който сте придобили през годините, със сигурност са оформили вашия професионален профил. Именно чрез него вие бихте могли да си търсите работа, разбира се, ако се опитате да минете по каналния ред със CV-та, кандидатстване и т.н., а не по "втория начин". Удоволствието от работата по принцип се постига чрез усъвършенстване на уменията и възможност за тяхното показване и доказване всеки ден.

Да, но това не е единственото нещо. Важна е средата, колегите и изобщо начинът, по който се работи в дадена компания. Защото колкото и добър професионалист да сте, лошите неща около вас могат да ви отровят живота и респективно - кариерата. Предагаме ви да видите тези пет важни неща, които да имате предвид, когато започвате нова работа.

Ръководството

Всеки човек има различни нагласи и изисквания за начина на работа и ръководството. Помислете вие какъв човек сте - предпочитате ръководител, който ви оставя да работите на спокойствие, или по-скоро искате някой да ви напомня за задълженията ви, да ви контролира и да е винаги около вас. Сетете се на предишното ви работно място на какво сте се ядосвали и какво ви е допадало като мениджмънт. Представяте ли си какъв би бил идеалният мениджър? Ако да, значи разбирате за какво ви говорим.

Корпоративната култура

Каква е обстановката в офиса ви? Какви ценности са важни за компанията? Вие съгласни ли сте с тях? Подобни неща можете да разберете, ако например посетите сайта на компанията (стига да има такъв, разбира се).

Вашата личност

Можете да научите много неща за начина ви на работа чрез опознаването на вашата собствена личност. Екстроверт ли сте, интроверт ли сте? Трябва ли ви пълна тишина, за да можете да работите, или предпочитате около вас да е по-забавно. Много е важно и как се сработвате с други хора.

Балансът между работата и личния живот

Какъв баланс ви е нужен лично на вас? Повече работни часове ли ще имате в сравнение с предишната работа? Ще ви се налага ли да пътувате по-често? Помислете по какъв начин промяната ще повлияе на личния ви живот, на семейството ви и на социалните ви контакти.

Стабилността на компанията

Като се има предвид състоянието на съвременната икономика, изобщо няма да ви навреди, ако по някакъв начин успеете да проучите финансовата стабилност на бъдещия ви работодател. Така ще можете да определите дали скоро няма да ви се наложи отново да си търсите работа, защото никой работодател няма да ви направи тази услуга и да ви предупреди за подобно нещо.

Прочита: 3967

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.