Петък, 23 Февруари 2024

Жените или мъжете са по-груби шофьори?

Печат Е-мейл
30 Март 2012

 Прието е да се смята, че най-неадекватните и груби шофьори са мъжете зад волана на лъскави джипове. В Англия за най-груби се смятат водачите на BMW. Австралийско проучване показа, че и едните, и другите са несправедливо набедени за най-големите простаци на пътя.

Компанията от Австралия Newspoll проведе изследване с участието на почти 4000 доброволци, което показа, че водачите на джипове са истински ангели в сравнение с шофьорите на типично градски возила.

Последните всеки ден изминават десетки километри по пътищата на мегаполисите, проявявайки своето шофьорско Аз. Много собственици на компактни градски автомобили проявяват склонност да се престрояват, засичайки пътуващите редом автомобили (46%).

60% редовно ругаят и "благославят роднините" на останалите шофьори.

Една пета умират да си поиграят на учители, наказвайки тези, които според тях не карат както трябва, като преднамерено ги засичат, натискат клаксона или влагат цялата си изобретателност да затруднят движението им.

На този фон едва една трета от шофьорите на джипове са склонни да се вживяват като крале на пътя, а 47% се карат с околните.

И което е най-удивително - най-често шофьорите на малки коли са жени. Именно милите дами в своите малки, ярки возила проявяват най-явно агресията си на пътя, най-често крещят и най-често показват неприлични жестове.

Прочита: 2933

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.