Събота, 26 Октомври 2024

Съвременният тийнейджър - невъзпитано поведение, разхвърляна стая, спане до обяд?

Печат Е-мейл
24 Февруари 2012

 Сякаш разхвърляната стая, мръсотията, спането до обяд, невъзпитаното поведение, неразумните рискове е най-лесното описание на съвременния тийнейджър.

Според психоложката Рейчъл Андрю не всички млади хора са "малки отрепки", заврени в разхвърлените си стаи, които миришат по-зле от бърлога".

В практиката си тя е срещала много тийнейджъри, които са много по-подредени и чисти, отколкото предполага стереотипът.

Според нея някои младежи просто не намират реда и чистотата за такъв приоритет в сравнение с всичко останало, което се случва в живота им през тези формиращи години. Освен това те възприемат стаята си като част от дома на своите родители, не своя собствен, и затова отстрани изглежда, че най-характерно за тях е разхвърляността и нечистоплътността.

Позната гледка - разни тийнейджъри ходят прегърбени и "забити" в себе си. Тяхната стеснителност, неловкост и затвореност всъщност е защитен механизъм.

Както е при животните, младите индивиди много по-често биха се впуснали в спор или битка, които не могат - физически, да спечелят, така че стеснителността ги предпазва.

Тийнейджърите често се впускат в необмислени и опасни начинания и това се дължи на несъответствие в частите на мозъка при младите хора.

Тези, които контролират емоциите и удовлетворението и биха ни казали "надуй скоростта", се развиват по-бързо от останалите части - като отговорните за предпазливостта.

Прочита: 4076

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.