Неделя, 16 Май 2021

Лекарите да следват собствените си съвети

Печат Е-мейл
04 Август 2011

 Значение има не само какво говори лекарят, но и какво прави, твърдят изследователи.

За да бъдат възприети думите на лекаря, той трябва да дава личен пример и съветите му да са в синхрон с поведението му. В противен случай пациентите не се доверяват и не следват подобни препоръки.

Ако лекарят иска да убеди пациента си, че е здравословно да промени начина си на живот, самият той трябва да живее и да се храни разумно. Ако докторът ви съветва да намалите теглото и да откажете цигарите, докато от джоба му се подава кутия цигари, а самият той е минимум 120 килограма, ефект от думите му, колкото и сериозни да са те, няма да има.

Според британски изследователи ключово за изграждането на доверие между лекар и пациент е лекарят да е убедителен, да изглежда сякаш е преживял подобно нещо и е напълно наясно със ситуацията. В противен случай ефектът от лечението намалява още преди започването му.

Прочита: 1840

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.