Вторник, 23 Юли 2024

Защо червеното вино е толкова полезно

Печат Е-мейл
21 Февруари 2012

 Учени разгадаха защо червеното вино е толкова полезно, като разшифроваха механизма на влиянието му върху нашия организъм. Съдържащото се в целебната напитка вещество ресвератрол може да помогне при получаването на лекарства срещу захарен диабет, деменция, сърдечни заболявания и алцхаймер.

Ресвератролът предизвиква прилив на енергия в клетките, което помага за удължаване на живота, подобно на нискокалоричната диета. Сега учените намериха отговор на въпроса как става това.

Оказва се, че ресвератролът кара клетките да "мислят", че не им достига енергия, което води до по-усилено производство на необходимите за повишаване на нивото й белтъчини.

Прочита: 2716

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.