Неделя, 20 Юни 2021

Времето не ни достига, или просто мързелът побеждава

Печат Е-мейл
30 Юни 2011

 Всеки най-вероятно ще потвърди, че разбира колко важни са физическите натоварвания за поддържането на организма в добро състояние. Но не всеки от нас може да победи недостига на време или просто мързела си, както и многото други фактори, които ни пречат да водим здравословен начин на живот.

Психолозите са разработили няколко типологични характеристики, които ще ви помогнат да определите какъв човек сте всъщност (по отношение на собственото си здраве), както и начини да излезете от положението.

Ако нямате желание да промените своите навици, които не ви позволяват да водите физически активен начин на живот, вие спадате към "равнодушния" тип.

Типът "противник" са хората, които дори не допускат мисълта за разходка или поход в планината, но ако те искат да изпитат нови усещания, трябва да започнат физически упражнения.

"Планиращите" са този тип хора, които в стремежа си да променят живота си не правят дългосрочни планове. Тази категория е в състояние успешно да преодолява мързела си и да се занимава със спорт.

На "експериментаторите" е свойствено да се обръщат към миналия опит за водене на активен начин на живот. Тези хора не се отказват да отидат пеша до магазина или до спирката на метрото, те с удоволствие ще изкачат стълбите, без да разчитат на асансьора. Този тип практически идеално е готов за прехода си към званието "физкултурник".

Доказано е, че заниманията със спорт много рядко могат да предизвикат отрицателни емоции. Напротив - след подобно раздвижване човек усеща прилив на сили за предстоящия ден. Затова според психолозите в основата на всичко стои мисълта какво всеки от нас е готов да плати, за да удължи живота си и да запази своето здраве и работоспособност.

Прочита: 1787

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.