Четвъртък, 13 Юни 2024

Първата цигара - под 16-годишна възраст

Печат Е-мейл
24 Февруари 2012

 Удоволствието от пушенето и любопитството, породено от видяното по филми и на живо (по семейни празници) и не на последно място приемането в дадена групата, водят до опитването и пристрастяването по-късно.

Две трети от тийнейджърите между 7 и 12 клас пушат. В повечето случаи първата цигара е запалена под 16-годишна възраст, а при 1/3 - на около 10 години. Пушещите са повече сред момчетата - 66%, срещу 58% момичета.

Знанията на учениците се базират почти изцяло на видяното по филмите или на разкази на приятели и близки. Именно затова като най-честа причина за цигарите се посочва търсенето на удоволствие, любопитството, необходимостта да бъдат приети в групата или нуждата да се откъснат от действителността.

Прочита: 2988

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.