Неделя, 28 Ноември 2021

Интернет подмладява

Печат Е-мейл
02 Август 2011

 Използването на интернет може да забави естествените процеси на стареене и да стимулира мозъчните центрове

Ново изследване на учени от Калифорнийския университет показа обнадеждаващи резултати във връзка с борбата с естественото стареене на организма. В изследването са участвали 24 души, които са били на възраст от 55 до 76 години. По-голямата част от тях са използвали виртуалната мрежа ежедневно.

Учените твърдят, че системното търсене на информация, преглеждането на различни публикации и участването в различни социални мрежи и форуми оказват благоприятно влияние върху дейността на мозъка. Интернет стимулира мозъчните центрове, отговарящи за вземането на важни решения и мисленето, държи мозъка активен и кара хората да се развиват и информират непрекъснато. Смята се, че запознаването с различните новости действа подмладяващо и намалява стареенето.

Много потребители, които са започнали да използват интернет за пръв път след 40-годишна възраст, споделят, че се чувстват по-млади и енергични, защото виртуалната мрежа им е дала увереност и самочувствие. Това важи в голяма степен за хората, които живеят сами, за по-затворените и необщителни потребители, които трудно намират общ език с околните. Интернет им помага да общуват, да споделят и да намират нови виртуални приятели. Постигнатото в интернет те често пренасят в реалния живот и подобряват качеството на социалните си контакти.

Прочита: 1851

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.