Събота, 27 Юли 2024

Грандиозна измама на Марк Зукърбърг

Печат Е-мейл
19 Декември 2015

Марк Зукърбърк с жена сиСъздателят и собственик на фейсбук Марк Зукърбърг сериозно се е замислил за бъдещото финансово благополучие на дъщеря си. Най-младият милиардер в света е взел спешни мерки, за да опази по-голям дял от богатството си за малката Макс от държавата. Бебето се появи на бял свят преди дни, но вече има своя собствена фондация, която има амбициозната цел да промени бъдещото на планетата с редица проучвания.

Планът на Марк и съпругата му Пресила да опазят парите на детето си бе разкрит от американски финансови журналисти. Те публикуваха редица статии, в които обясниха как благородната идея на семейството се е опорочила. Според тях Марк не иска да дари наистина сумата от 99% от акциите си във фейсбук, а цели огромни данъчни облекчения. Схемата е да прехвърли парите на фондация, която след години ще се управлява от дъщеря му Макс. Момичето ще има възможност да харчи парите както и за каквото си поиска. Единствената уловка ще е, че трябва да обяснява как това е полезно за бъдещето на планетата.

"Тя ще може да си купи къщи, вили и дори остров, който да превърне в еко-селище. Може да си вземе самолет, няколко коли на електричество, каквото поиска. Достатъчно е да каже, че го използва фондацията й, за да създаде по-добра околна среда", пишат журналистите.

В тази шашма държавата губи около 40% приходи от  такси, данъци и всякакви транзакции с дарените суми. Това е сума, която достига няколко милиарда долара. "Схемата е позната от десетки години и не изненадва никого. Повечето милиардери правят същото, зада не се налага някой ден децата им да плащат данъци за собствеността си", казва се още в материалите срещу благотворителността на Зукърбърг.

Самият той пък се постара да покаже, че наистина е дълбоко развълнуван от появата на първото си дете. Програмистът се е отдал на бащинство и не иска никакви други сделки на главата си. Откакто стана татко, милиардерът почти не излиза от дома си и е неуморен в помощта за отглеждане на първото си дете. Марк дори сподели мила снимка с новороденото си момиченце в социалната мрежа, която създаде. "Пълно щастие с нашата малка Макс", написа той под кадъра, на който лежат с бебето на пода в дома им.

източник: Уикенд

Прочита: 15168

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.