Събота, 27 Юли 2024

Ди Каприо се оказа измамник

Печат Е-мейл
27 Август 2016

Леонардо ди КаприоФондацията на Леонардо краде пари от екопроекти

Актьорът Леонардо ди Каприо се забърка в големи проблеми. Звездата е подложен на щателна проверка от властите, че укрива и пере пари. Това ставало чрез неговите благотворителни каузи, които му спечелиха толкова много почитатели в средите на екоактивистите по целия свят.

Според последни слухове холивудският секссимвол е разследван за пране на пари и в скоро време може да бъде задържан. Фондацията на актьора се оказа само прикритие за престъпни дейности, а средствата, събрани в нея, се харчат не по предназначение, гласят последните новини. Така Лео, който преди няколко години изигра блестящо престъпник, успяващ да се забогатее чрез измами във филма „Вълкът от Уолстрийт“, преживява историята на героя си наяве.

Историята около финансовите му машинации е с давност около 8 години. През 2008 г. майката на актьора основава фондацията на Лео – благотворителна организация с нестопанска цел, която събира средства за опазване на околната среда. Но по-късно статусът е променен на компания, която е контролирана от външни финансови източници или донори на средства. Тази форма на управление изисква по-малко прозрачност пред данъчните и други регулаторни органи. След няколко години управление на дружеството служители там започват масово да подават сигнали за нередности.

Според техни свидетелства вместо да насочват събраните средства за защитата на околната среда, ръководителите на фонда са използвали значителна част от тях за собствени цели. Те харчели парите за скъпи партита, които често прераствали в оргии с манекенки и млади актриси с леко поведение.

Гостите на тези събития безсрамно използвали частни самолети и хеликоптери само за да отидат например на вечеря в луксозен ресторант. И всичко това, след като участниците в събирането са гледали филм за вредите, нанесени на околната среда от авиацията.

Не е изненадващо, Лео и приятелите му не за първи път биват обвинени в лицемерие. Освен това фондацията на Ди Каприо е била тясно свързана със съмнителна такава в сянка, която се намира в Малайзия. По данни на Министерството на правосъдието един от неговите приятели – Хо Лоу, който е част от борда на директорите, наскоро е свалил от отчет около 11 милиона долара от парите на фонда. Всичко на всичко фондът на актьора е разследван за извършването на незаконни дейности в размер на 3 милиарда долара.

През последните години Лео се изтъкна като един от най-щедрите благодетели на фондове за защита на животните.

По тази линия се срещна и с редица политици по целия свят, за да ги агитира за помощ. Сред тях бе и Владимир Путин, който дори изрази желание да привлече Ди Каприо за руски гражданин. Вероятно тази идея няма да се стори чужда на актьора, който при по-лоши обстоятелства ще трябва да търси убежище, за да не влезе в затвора

източник: Уикенд

Прочита: 4503

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.