Събота, 27 Юли 2024

Балъков и Любо Пенев поемат националния

Печат Е-мейл
10 Септември 2010

Красимир Балъков и Любо ПеневКрасимир Балъков и Любослав Пенев ще бъдат назначени за селекционери на националния отбор по футбол след провала на България срещу Черна гора в евроквалификациите и оставката на Станимир Стоилов.

Шефът на БФС Боби Михайлов вече е успял да убеди Балъков и Любо да поемат заедно националния и да си поделят отговорностите. Така България за първи път в историята си ще има двамата старши треньори, които заедно ще взимат решения.

Засега не е известно какви пари са отделили в БфС за заплати на двамата треньори. Балъков и Любослав Пенев обаче ще останат наставници на клубните си тимове „Черноморец" и „Литекс".

Назначението на двама от героите от САЩ'94 за треньори на България е отчаян опит на Боби Михайлов да симулира промяна в БФС. футболният диктатор се е окопал във властта и не иска да я изпуска при никакви обстоятелства, макар че докара до пълна разсипия най-популярния спорт.

Любо Пенев бе помощник треньор на България в периода, в който Пламен Марков водеше тима. Чичовото подаде оставка след уволнението на Марков, солидарен с неговата смяна. Що се отнася до Краси Балъков, с него Боби Михайлов водеше преговори преди 3 години, но двете страни не стигнаха до споразумение. Тогава Боби се оправда, че търновецът е поискал огромна заплата, която в БФС нямали възможност да плащат.

Назначението на тандема Любо Пенев - Краси Балъков ще е факт до седмица, разкри източник от футболната централа.

Междувременно узурпиралият футболната власт Боби Михайлов най-сетне се е уплашил за сладкия си пост. Президентът на футболната федерация е притеснен не толкова от масовите призиви да подаде оставка, колкото от евентуално разследване на прокуратурата за тъмните му дела в БФС.

Още в понеделник Михайлов е наредил на финансистите на БФС да проверят стриктно всички парични потоци и да осчетоводят евентуалните нерегламентирани разходи. Боби настоявал финансовият отдел да изпише по убедителен начин близо 3 милиона лева, които е похарчил само за миналата година за дейността на националния отбор.

Огромната сума е била гласувана на тайно заседание на Изпълкома преди година. Въпросните 3 милиона лева са заложени като бюджет на националния отбор на България - заплати за треньори, разходи за самолетни билети и командировъчни и допълнителни финансови стимули.

Съмнения съществуват и за изчезнали 500 000 евро, които са постъпили в БФС от участието на „Левски", ЦСКА и "Литекс" в европейските клубни турнири за последните три години. От УЕФА превеждат заработените пари на българските клубни отбори по сметка на БФС, а от футболния съюз удържат 10% от сумата и едва след това дават парите на тимовете. Въпросните 500 000 евро са именно комисионната от участията на родните клубове в евротурнирите. Те обаче не били заведени като приходно перо.

Някогашният вратар бе избран за президент на БФС през 2007 г. и оттогава българският футбол тръгна рязко надолу.

Боби напълно задмина по далавери Иван Славков, а ежедневните скандали, свързани с футболната централа той подминава с усмивка и безпардонно поведение.

източник: Уикенд

Прочита: 3374

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.