Събота, 27 Юли 2024

Любо Пенев и Гриша Ганчев се скараха

Печат Е-мейл
25 Май 2011

Любо ПеневМежду треньора и шефа отдавна тлее конфликт, съобщиха източници. Гришата беснеел, че "оранжевите" нищо не играят и взел открито да критикува Любо. Къде на шега, къде напълно сериозно той разправял, че ако не била дългата му ръка, "Литекс" щял да види титлата през крив макарон.

Публична тайна е, че Ганчев държи цялата власт в БФС, където е член на Изпълкома. Или с подкупване на съдиите, или с договорка с противника бизнесменът осигури доста точки на отбора в битката за първото място с "Левски". Преди мача със "сините" на Терена пламнали първите искри между Гришата и Чичовото. Ганчев казал директно на треньора: "Искам тия да ги биете. Сега няма помощ отникъде. Докажи, че заслужаваш да си шампион на България!"

"Левски" обаче надигра тотално момчетата на Любослав Пенев. Спечели с 2:0 и прати Любо да духа супата. На другия ден Ганчев бил бесен . "Че сме шампиони, това е ясно. Ама аз искам игра, игра искам. Стегни отбора, че наесен пак ще ни скъсат задниците от бой и в никаква Шампионска лига няма да влезем".

Любо Пенев се чудел да се радва или да плаче. Това е първата шампионска титла в треньорската му кариера. Известен с буйния си нрав, той веднага се изрепчил на Ганчев: "Аз ще го стегна отбора, но искам пари за здрава селекция. И никаква намеса на Величковци, Меличковци и подобни разбирачи, дето не са се събличали в час по физическо!".

Величко Дихонов е човекът, с когото Любослав Пенев хич не се разбира, финансовият шеф заедно със спортния директор Стойчо Стоилов постоянно се намесвали в работата на Чичовото. Любо търпял, търпял, пък накрая им вдигнал скандал.

Те обаче му запушили устата с думите: "Я си трай, че ако не е шефът, и в тройката няма да бъдем!"

Това още повече изнервило Пенев, който вярвал, че и неговата заслуга за първото място никак не е малка.

За лятната селекция Любо настоявал да привлече офанзивен халф, който да връзва играта на "оранжевите". Както и стабилен централен защитник. Спецът вдигнал мерника на босненеца Берберович и на французина Барт. Двамата често закъснявали за тренировки, защото го удряли на живот. Редовно си поръчвали проститутки и гуляят им продължавал с дни и нощи. Футболистите обаче били хора на Величко Дихонов. И винаги, когато Любо им обявявал, че са глобени, минавали между капките.

източник: Шоу

Прочита: 3034

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.