Събота, 27 Юли 2024

Любо Нейков по-богат от Слави

Печат Е-мейл
16 Януари 2015

Любо НейковНай-скъпоплатеният комик у нас Любо Нейков удари по богатство самия Слави Трифонов. Със състоянието, което е натрупал от продуцирането на тв предавания, актьорът се оказа най-заможният в родния шоубизнес, показва справка на „Уикенд".

Само за последните две години по официални публични отчети общата му фирма с Евтим Милошев „Дийм тийм продакшънс" е с внушителна печалба 12, 7 млн. лв. Както е известно, Милошев и Нейков стоят зад някои от най-рейтинговите продукции на Би Ти Ви. Освен забавното шоу „Комиците", до скоро тандемът правеше публицистичното предаване „Нека говорят", както и най-хитовия комедиен сериал в родния ефир „Столичани в повече", който отбелязва рекордна гледаемост, достигайки 2, 2 млн. зрители на епизод

За 8-годишната си история компанията на Нейков и Милошев създаде пет сезона на един от най-успешните риалити формати не само у нас, но и в света - „Сървайвър". Освен от телевизионни проекти, Любо Нейков заработвал солидно и от националните турнета на „Комиците", както и от два театрални проекта. Единият от тях е илюзионният спектакъл „Магията на Ненчо", който се играе във военния театър, а другият е „Скакалци" на Ст. Л. Костов в Сатирата.

„С милионите, които натрупа, Любо Нейков вече може да се пенсионира или поне да спре да актьорства", одумват го колегите му в гилдията. Освен от продуцентската компания, парите на актьора идвали и от тлъстите хонорари за участия, както и от многобройните имоти, които отдавал под наем.

За разлика от шоу-мена Слави Трифонов, който има на свое име предимно незастроени парцели и пръска парите си за луксозни поръчкови автомобили, звездата от „Комиците" е инвестирал голяма част от печалбата си в къщи у нас и в чужбина.

Собствеността, която комикът притежава, според колегите му вече е за близо 2 млн. лв. Нейков обаче постоянно търсел нови, печеливши бизнес начинания, в които да вложи спестяванията си. Последната му придобивка е от миналата година - къща на гръцкия остров Тасос на метри от плажа.

Взел я изгодно, защото цените на имотите там паднали много заради кризата и за около 200 хиляди евро успял да се сдобие с морска вила на три етажа, с голям двор и на метри от плажа. Предприемчивият актьор прибирал по близо 5000 лв. месечно от наеми на общо 6-те си имота -къща и два апартамента в София, къща в Банско и в Гърция и студио в Слънчев бряг. Актьорът от години инвестира тлъстите си хонорари в недвижими имоти, които след това отдава под наем.

Шоуменът с бизнес нюх отрано се усетил, че актьорлъкът и славата са до време, и не искал да го сполети съдбата на по-възрастните му колеги, които на стари години мизерствали. Освен къща с обширен двор в центъра на София, където живее със съпругата си Гинка и дъщеричката им Ана, Любо Нейков е подсигурил наследницата си с още два апетитни имота на пъпа на столицата. Тях комикът дава под наем

Къщата на актьора край Банско също не се ползвала от него и семейството му само за развлечение, а цяла зима му носела приходи.

Луксозната зимна вила, която си купил в края на 2012 г., се намирала в тузарския комплекс „Ката-рино", където имоти имат и куп родни политици. Претрупаният с ангажименти актьор отдавал къщата на ски туристи от чужбина, които брояли тлъсти суми, за да ползват луксозната вила. Според запознати райското кътче до ски курорта Банско му носело още по-големи приходи от софийските му имоти и за целия сезон Любо прибирал по близо 3000 лв. от отдаването му под наем.

Според колегите му комикът вече спокойно можел да се пенсионира и да зареже напрегнатата работа в телевизията. Приходите от рентиерство щели да му стигат да си преживява преспокойно.

Справка в имотния регистър сочи, че Слави Трифонов вече не разполага с апартамент на свое име в столицата. Още през 2007 г. той е продал прословутото си жилище на бул. „България". Всъщност никой не може със сигурност да заяви какво точно притежава Трифонов. Причината за това е, че голяма част от имотите му са закупени чрез фирми. Именно така Дългия се сдобил с прословутата си градинка в столичния квартал „Лозенец", заради която се скара с премиера Бойко Борисов. Парцелът обаче не е единствената незастроена площ, която Слави притежава.

През 2009 г. шоуменът си е закупил широколистна гора в местността Къси дол в близост край София. След като подари апартамент за 500 000 лв. на голямата си любов -психоложката Магдалена, за която плака през 2006 г., Трифонов се сдоби с апартамент на 4-ия етаж в луксозния яхтен комплекс „Порт Палас" до Варна. От 2006 г. Слави Трифонов притежава имот от 3 дка и половина в родното си село Тодорово. В района собствеността е известна като бившия военен полигон. Освен тези обширни терени Слави притежава земи и сгради в село Козарско, община Брацигово, заемаща площ от над 1000 кв. м.

източник: Уикенд

Прочита: 4843

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ български звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.