Вторник, 27 Септември 2022

Генка Шикерова кандидатства за ченге

Печат Е-мейл
05 Март 2010

Генка ШикероваТопрепортерката на Би Ти Ви новините мечтае за полицейски пагони от дете

Да работи под пагон, е голямата мечта на Би Ти Ви журналистката Генка Шикерова. След завършване на гимназия тя се прицелила в системата на МВР, като желанието й било да се изучи в полицейската школа в Симеоново.

Миловидната дама упорито се подготвяла за изпитите, но късметът не бил на нейна страна. „Покривах нормативи, тренирах. Но точно в годината, в която трябваше да кандидатствам, нямаше прием", спомня си с тъга топрепортерката.
Като разбрала, че няма как да влезе в специализирания ВУЗ, тя се насочила към Софийския университет. Там кандидатствала журналистика и веднага я приели.
Кариерата си Генка стартирала във в. „Континент". После брюнетката минала през „Стандарт", а в един момент се озовала и в Би Ти Ви.
„Борис Календеров, с когото се познавахме добре, ми даде идеята да отида в телевизия. Доволна съм обаче, че първо бях в пресата, защото точно там усвоих професията", разказва репортерката. И допълва, че бързо се е пристрастила към работата си в електронната медия. В Би Ти Ви й допаднала най-вече динамиката. Същата онази динамика, която навремето се надявала да открие и в полицейската служба.
Впрочем Шикерова и до днес не се е отказала от мечтата си да учи в Симеоново. Сега тя отново се готви за изпитите в школата за ченгета и е твърдо решена да кандидатства през лятото. Още през януари журналистката започнала да тренира усилено, за да покрие нормативите по физическо възпитание. Наела си е личен инструктор по стрелба.
Изпитът, който най-малко я притеснява, е този по история. Генка много добре знае какво се е случвало в българската държава през изминалите векове, защото затова са я препитвали и във факултета по журналистика. Все пак месец преди тазгодишната кандидатстудентска кампания тя ще отвори учебниците, за да си преговори материала.
Работещите в Би Ти Ви са наясно с плановете на репортерката да реализира полицейската си мечта. Всички колеги подкрепят Шикерова, а Росен Петров дори е обещал да помогне със съвети и напътствия. Както е известно на мнозина, водещият на „Нека говорят" е кадър на школата в Симеоново.
Заради амбицията да се подготви добре за предстоящите кандидатстудентски изпити Генка се отказа от традиционната си зимна ваканция. Досега тя винаги излизаше в отпуск в първия месец от годината.
Хващаше самолета и заминаваше в някоя топла държава. „Никога не ползвам отпуск през лятото, когато у нас е топло. Предпочитам след Нова година да съм на море в чужбина. Така се чувствам по-добре. Почивката в нашите курорти не е пълноценна - всичко край теб е в строежи", обяснява репортерката. През 2009-а тя посети карнавала в Рио де Жанейро, припомнят запознати. След завръщането си обаче сподели, че Бразилия не й е харесала особено.
Преди две години Шикерова пък изкара повече от месец на Карибите. Но не на почивка, а по служба - правеше кореспондентски включвания от снимачната площадка на „Сървайвър". Условията бяха тежки, но Генка не се оплака нито веднъж. „Такава съм си. Свикнала съм да работя навсякъде. Затова съм сигурна, че от мен ще излезе добър полицай", коментира без излишна скромност репортерката.
Неотдавна тя посети и Франция заради новия сезон на „Форт Бояр". От участието си в екшън играта Шикерова остана много доволна. Категорична е, че ако в бъдеще пак я поканят в риалитито, ще се включи с радост.

източник: Уикенд

Прочита: 2936

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ български звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.