Събота, 27 Юли 2024

Лили пяла на плейбек?

Печат Е-мейл
27 Декември 2012

Лили ИвановаЛили Иванова мами публиката си с плейбек и на няколко места по време на концерта й в „Арена Армеец" е пяла върху запис. Това заявиха в един глас музикални експерти, след като емблематичната изява на естрадната прима бе излъчена на Бъдни вечер по Би Ти Ви.

Специалисти се кълнат, че Лили е изпълнила изцяло на плейбек песента „Черната овца". На много места си личало как поема дъх, а извивките продължавали да се чуват от уредбата. Освен това парчето звучало напълно идентично със записания в студио от Лили сингъл.

„Не е възможно за никой певец да повтори едно към едно, което и да е изпълнение. Все някъде ще се различават поне моментите, когато взима въздух, или продължителността на извивките. При Лили няма такова нещо и е ясно, че го е изпяла на плейбек", обясняват музикални спецове.

Оперни колеги на примата пък заподозряха,че е ползвала запис в друго свое парче - „Камино". Това е причината песента да бъде изрязана от концерта, който бе излъчен по Би Ти Ви по празниците. Присъствали на изявата й в „Арена Армеец" майстори на певческото изкуство отбелязват, че всички високи тонове са били на запис. Лили е покривала на микрофона само текста между припева, твърдят колегите й.

„На много места личи как смесва запис с живо пеене. За публиката не е лесно да долови това, но който разбира, го хваща веднага", обясняват оперни певци.

Пред „Уикенд" пък музиканти разкриха още една шашма на естрадната легенда. Лили Иванова е подменила част от изпълненията си в„Арена Армеец" преди излъчването на концерта по телевизията. Скоро след грандиозното шоу, което събра рекордна публика от 15 000 зрители, тя влязла в студио да пооправи моментите, които й се сторили слаби.

„Накарала и част от бенда да отиде за новите записи, където се налагаше да се коригира и музиката. Изпяла е наново 4-5 припева и финалите на две песни, за да замаже гафовете за пред телевизионната публика", разкриват запознати.

Напук на критиките на музикални спецове обаче зрителите на Би Ти Ви останали доволни от излъчването на концерта. Още на следващия ден стана ясно, че Лили е имала висок рейтинг и половин България е гарнирала постната трапеза на Бъдни вечер с изпълненията й.

източник: Уикенд

Прочита: 4360

Коментари (1)

...
Браво на Лили!Каквото и да напишат против нея,тя е доказан талант,неповторим в България!Завистта е голяма,но почитателите и са много повече!На тази възраст-конкурентите и бледнеят.Бъди все така успешна,Лили!!!
22 , 16 януари 2013 11:13

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българска музика

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.