Събота, 27 Юли 2024

Гръцката „Антена“ купува bTV

Печат Е-мейл
05 Юни 2012

Апостол ПенчевГръцката медийна група "Антена", която през 2008 г. продаде на шведската компания MTG Нова тв за 620 млн. евро, отново ще се върне в България. Този път като собственик на bTV, твърдят източници на "ШОУ" в гръцката компания.

Групировката няма право пет години след сделката за Нова тв да придобива нови собствености в страната ни. Срокът обаче изтича през следващата година и тогава гърците ще се върнат по-силни от всякога.

От 2010 г. бившият шеф на Нова Павел Станчев е съветник по инвестициите към борда на директорите на "Антена". Той прекарва все повече време в България и следи отблизо родния медиен пазар.

"Вече се занимавам с изследване на пазарите на Балканите. След сделката за Нова тв "Антена" няма право да инвестира в България. За нови проекти може да се говори едва после. Нямам право да обявявам кога изтича този период. Също така нямам право и да коментирам неща, свързани с медийния пазар в България, но мога да кажа, че "Антена" следи събитията тук", заяви миналата година Станчев.

bTV пък все повече свиват бюджетите на предаванията си, свиват инвестициите си максимално, но пък все по-старателно лъскат опаковката на каналите си. "Скоро официално ще се обявят за продан, освен ако с "Антена" вече не са се споразумели. Тогава сделката просто ще бъде финализирана веднага щом изтече срокът, записан в договора за Нова тв", обясниха за "ШОУ" експерти.

Павел Станчев пък кате горично щял да заеме поста на Апостол Пенчев, за да обнови програмата на телевизията, заложена още от времето на Мърдок.

Междувременно "ШОУ" научи, че "Господари на ефира" са си тръгнали, заради изискването на bTV от следваща година да работят с двойно по-малък бюджет. Телевизията е плащала на "Господарите" три години по 21 000 лева на предаване, но отказала категорично да го прави и занапред.

"Господари на ефира" със сигурност ще акостира в Нова тв от есента, но за три пъти по-малко от досегашните пари. Там най-вероятно ще се пласира и Слави Трифонов през новия сезон, тъй като и неговият бюджет е сведен до санитарния минимум.

"Слави е близък със Светлана Василева и няма проблем да си издейства възможно най-добри условия. Проблемът е, че за 10 години предаването му вече се е изчерпало. Какво точно ще премести той в Нова тв? "Ракия сънрайз" или Кобилкина? "Господари на ефира" също страдат от липса на идеи, но в Нова тв сега играят напук. Кризата с идеите ще я решават по-късно", коментираха за "ШОУ" медийни експерти.

източник: Шоу

Прочита: 3827

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.