Събота, 27 Юли 2024

BG звездите никак не си поплюват на пътя

Печат Е-мейл
22 Август 2011

Елена ПетроваРодните ни знаменитости хич не си поплюват, когато седнат зад волана и карат с мръсна газ, сякаш имат бензин в кръвта. Не една и две светски персони имат своите шофьорски прегрешения. Като изключим най-трагичния случай със световния ни шампион по кънки Максим Стависки, който, карайки пиян, уби с джипа си момче и вкара в будна кома младо момиче, за щастие другите БГ знаменитости имат сравнително дребни нарушения.

Трагедията на пътя за пореден път се завърна онзи ден със смъртта на сина на посланика ни в Словения Филип Боков - Георги. Заради неправилно изпреварване с лъскавото си ауди той уби себе си и жена си по пътя Слънчев бряг - Варна. Този пореден инцидент ни провокира да извадим от архива имената на популярните БГ личности, нарушители на пътя. Нищо лично, просто статистика!

Елена Петрова - най-скорошен първенец, проявил се като нарушител на пътя, е актрисата от "Стъклен дом" - хубавата Елена. През април катаджии я изловиха пияна зад волана. Петрова бе спряна при рутинна проверка пред столичното заведение "Планет". Тогава тя тъкмо си тръгвала от купон, където се била почерпила с червено вино и уиски. Около полунощ седнала зад волана на лек автомобил "Ауди". Заради алкохолния мирис служителите на реда не се поколебали и я подложили на тест с дрегер, който отчел 1,3 промила алкохола. После Елена била заведена и на кръвен тест. Изследването на кръвта е показало, че е била точно с 1,2 промила алкохол. Заради това свое прегрешение Петрова отнесе солена глоба, а шофьорската й книжка бе отнета. "Не се е случило нищо страшно", така коментира дни по-късно своето проявление актрисата.

Диляна Попова - чаровната моделка, споделя, че не е от най-примерните шофьори. Досега не й се е случвало да я хващат пияна, но за сметка на това често пъти прекалява със скоростта. Хубавицата призна неотдавна в предаването "Нега говорят с Росен Петров", че кара бързо, без колан и често говори по телефона, докато шофира.

Диляна сподели още, че дори се дразнела, когато я спирят полицаи на пътя и й искат обяснение защо кара без колан и с телефон в ръка. Моделката не уточни как точно са завършвали срещите й със служителите на реда, нито дали красотата я е спасявала от солена глоба.

Иван Христов - тв водещият, определено не е показно за добър шофьор. Самият той не един и два пъти откровено е казвал в интервюта, че е карал под въздействието на алкохола. Преди няколко години Иван участва в кампанията "Не карай пил", а наскоро след това бе изловен мъртвопиян зад волана. Парадокси всякакви!

Преди няколко месеца в тв интервю той сподели, че при една от последните му изцепки на пътя полицаи го спрели заради нарушение. По това време той бил със свои приятел в колата. Верният му авер дори предложил той да поеме вината вместо Иван, за да може да го отърве от акт. Водещият обаче решил да го играе честен гражданин и без да вдига много врява, оказал всякакво съдействие на полицията, като се признал за абсолютно виновен.

Галена - фолкпевицата, има повод за притеснение, когато стане дума за високи скорости. Още в началото на своята кариера Галена помни неприятен пътен инцидент с нейната колежка Преслава. Те пътували - всяка със своя автомобил, като карали една зад друга. Двете решили да се гледат в огледалата на колите и да си правят странни физономии. Така изведнъж от играчка станало плачка.

Попфолк певецът Виктор, който преди време е бил озвучител на Галена, неотдавна разказа за едно от нарушенията на изпълнителката. "Прибирахме се от участие в малките часове на нощта. Галена шофираше, а аз спях до нея, тъй като предния ден се бях върнал от Истанбул и бях изтощен. В един момент някакво чувство на безпокойство ме накара да отворя очи и видях Галя заспала на волана. С вик я събудих и хванах кормилото, но в този момент колата вече беше на завой, който не можахме да вземем и се озовахме обърнати в канавката". Той не съди певицата за случилото се, защото е бил сидетел на всичките и безсънни нощи и до ден-днешен е запазил близките си взаимоотношения с нея.

Анелия - фолкпевицата, буквално се преби на пътя точно преди две лета. Тогава Анелия пътувала за участие в Бургас, когато джипът, който шофирала - БМВ Х6, поднесъл и се преобърнал няколко пъти недалеч от Ихтиман. Настилката била мокра и хлъзгава от силния дъжд, което в комплект с несъобразената скорост "помогнало" на Анелия да изгуби контрол над управлението на возилото. Тогава певицата се отърва само с охлузвания и уплаха. След инцидента тя си направила щателни изследвания и скенер, които, за щастие, не показали да има нещо счупено или пък мозъчна травма. Изпълнителката тогава се оправда, че автомобилът, който шофирала, не е нейният, понеже по това време джипът й "Ауди Q7" бе откраднат.

Емилия - изпълнителката на "Двойно", преди три месеца изживя истински ужас на пътя. Като по чудо тя оцеля без контузии след зловеща катастрофа с 200 км/ч на магистрала "Тракия" на път за Бургас. Ударът стреснал изпълнителката, която си поплакала на воля насред пътя, когато слязла от возилото.

"Джипът, с който пътуваше Емилия, е бяло BMW X6. Малко преди катастрофата баровският автомобил ни задмина с поне 200 км/ч. Помислих си как може така да се кара. Луда работа! След няколко минути аз задминах същата кола, но тя вече се беше забила в мантинелите между двете платна", това разказа тогава очевидец пред седмичник. Щети по скъпарското возило не липсвали. От удара предните гуми на автомобила изхвърчали на пътя, предният капак се огънал нагоре, а двигателят почнал да пуши.

Прочита: 3309

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.