Събота, 27 Юли 2024

Орязаха хонорарите на Явор и Елена

Печат Е-мейл
28 Юли 2011

Елена Петрова и Явор БахаровЗаради изцепките си Явор Бахаров и Елена Петрова отнесоха от Би Ти Ви не само мъмрене, но и солидни финансови наказания. Хонорарите на провинилите се били орязани най-малко с по 5 %.

Глобите били заложени в клаузи от договорите на актьорите, засягащи имиджа на телевизията. Като накърняване на доброто име на Би Ти Ви явно се тълкуват разправиите на Явор и Елена с органите на реда, което предизвика и широк обществен отзвук.

В средата на юли Бахаров бе задържан с по-малко от грам марихуана на ул. „Г.С. Раковски". Предвид скромното количество, което е носил в себе си, актьорът вероятно няма да бъде съден. В такива случаи се предвижда глоба от 1000 лева за провинилия се. Освен финансовите загуби Бахаров понесе една нощ в ареста и обществен укор. Явор има и стари провинения. През 2007 г. актьорът бил задържан за хулиганство.

Счупил стъкло на автомобил в центъра на столицата.

„Явор ще отнесе и глоба от Би Ти Ви. В договорите с телевизията подобна клауза е практика. По принцип финансовите санкции за уронване престижа на канала са от порядъка на 5%", разясняват запознати.

Още при стартирането на „Стъклен дом" се появиха слухове, според които хонорарът на Явор Бахаров е около 1500 лева, а на Елена Петрова - около 6500 лева. Парите се изплащат за два заснети епизода, които Би Ти Ви излъчва като един веднъж седмично. Излиза, че ако Явор загуби 5% от заплатата си или 75 лева, отсега нататък ще получава по 1425 лева. Хонорарът на Елена пък ще бъде намален с 325 лева и вече ще получава около 6175 лева.

„При Елена Петрова е по-драматично не само защото ще загуби повече пари. Гафът й беше обсъждан в редица предавания, та даже и „Господари на ефира" се включиха, като й връчиха „Златен скункс", коментират в тв средите. Случаят на Елена Петрова датира от средата на април. Тогава тя беше спряна за проверка от органите на реда в центъра на столицата. Актрисата предизвикала интереса на полицаите заради миризмата на алкохол, която се носела от колата й. След тестването на Елена с дрегер се оказало, че е употребила алкохол. Последвала кръвна проба, която показала 1,2 промила. Санкцията за подобно нарушение е от 200 до 500 лева и отнемане на книжката до една година.

„Не само Явор и Елена отнесоха наказания. Заради изцепките им продуцентът на „Стъклен дом" Димитър Митовски също трябваше да изтърпи мъмрене от шефовете на Би Ти Ви. Сега обаче ситуацията се поуспокои. Всички са в почивка и отказват да коментират темата", шушука се в тв средите.

източник: Уикенд

Прочита: 3187

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ български звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.