Сряда, 01 Февруари 2023

Блъсков ще съди Иван Бакалов

Печат Е-мейл
01 Юни 2011

Петьо Блъсков и Иван БакаловСлед корупционния скандал с Васа Ганчева, която бе заснета как взима пари в замяна на нейни благосклонни статии, в рубриката „Съдебен спор" по се изпокараха зверски журналистът Иван Бакалов и издателят Петьо Блъсков. В резултат Блъсков ща даде под съд бившия си колега, научи репортер. „Повече няма да го коментирам. И без това иска да ме съди" - потвърди новината самият Бакалов.

В разгара на коментарите около търговията с влияние на тв критичката Васа Ганчева Иван Бакалов отправи в ефир директни обвинения срещу Петьо Блъсков: "Преди около 15 години работех във вестник "24 часа" и тогавашният издател Блъсков публикува фалшива партийна книжка на Стефан Софиянски преди местните избори. Според мен този ход бе изтъргуван. Ние работим като луди, а той буквално ни плю в сурата. А сега е застанал тук и раздава морални оценки". Отговорът на Петьо Блъсков прозвуча също като мощен словесен шамар:

"Иване, по-добре не ми отваряй устата, защото ще кажа какви поръчкови статии си писал за БМВ за водите, да хвалиш една линия от 1954 г... На какво прилича това!", сопна се маститият издател. Това обаче съвсем не спря Иван Бакалов да продължи скандала, а Блъсков зае защитна поза: "Беше много прост случай. В един момент се появява документ, в който пише, че Софиянски е червен. Създаден в лабораторията на БСП. Изважда се на една пресконференция, като предварително се разпращат факсове до редакциите. Тогава главен редактор на „24 часа" беше Валери Найденов, аз - на „168 часа".

Получаваме картончето, правим факсимиле от него и с Найденов се уговаряме информацията да бъде проверена. На другия ден излизат две различни публикации в „168 часа" - подписът на Софиянски заедно с факсимилето от единия документ, а в „24 часа" - дописка със заглавие „Софиянски излъга колегите си". Вижда се кой как е подходил".

Бакалов продължи с атаките: "Блъсков счупи ксероксите да размножава книжката, за да може да я разпространи". В един момент в словесната престрелка се включи и журналистката Маргарита Михнева с не по-малко лютата реплика, отправена към продуцентите на предаване: "А защо дискредитирана от Доган работи във вашето предаване", визирайки журналистката Валерия Велева - Мадам В. и рубриката й "По пантофи".

източник: Шоу

Прочита: 3443

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.