Събота, 27 Юли 2024

Осъдиха Ивана да плати 45 бона укрити данъци

Печат Е-мейл
12 Октомври 2011

ИванаМинути след като стана ясно, че магистратите в Бургас са осъдили Ивана да плати 45 000 лв. данъци и лихви за свои участия на концерти от 2006 година насам, тя заяви гневно: "Административният съд е некоректен и не би трябвало да изнася подобна информация, преди казусът да е напълно разрешен!"

Според решение на бургаския съд през периода 2006 - 2008 година певицата е получавала хонорари от участия за десетки хиляди левове, но не е била регистрирана по ДДС и съответно не е плащала 20% -овия налог.

76 000 лв. са били приходите на фолкизпълнителката през 2006 година. Следващата - 2007-а, Ивана е спечелила 68 900 лева. Тъй като годишните й доходи са били над 50 000 лв., тя е трябвало да се регистрира по ДДС, но не го е направила. Съдийката по делото отсъди, че изпълнителката на "Шампанско и сълзи" трябва да плати данъците си в 14-дневен срок. Ивана обясни, че адвокатите й вече са обжалвали решението пред Върховния административен съд.

До произнасянето на по-горната инстанция се стопира изпълнението му. През това време и двете спорещи страни би трябвало да се въздържат от коментари по. случая. Затова чрез адвокатите си изпълнителката е решена да потърси отговорност за съдиите, от които е изтекла информацията. "Аз съм потресена. Откъде бих могла да знам през 2006 г. и 2007 г., че ще бъде променен законът, според който аз трябва да се регистрирам по ДДС? И как така през 2011 г. ме съдят за това, че аз и моите адвокати не сме знаели, че законът ще бъде променен години по-късно?!", гневна е Ивана.

Менторката в "Гласът на България" е убедена, че "някои хора с власт" в страната си правят пиар на гърба на популярните изпълнители. "Ние ли сме най-големите престъпници, та само с нас да се занимават? Има далеч по-интересни хора от нас! Бойко Борисов няма нищо общо с това. Други хора се занимават с нас, при това несправедливо. Данъчните просто си вършат работата", заяви Ивана.

източник: Шоу

Прочита: 4054

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ чалга изпълнители

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.