Четвъртък, 29 Февруари 2024

Шкумбата щял да вкара в затвора Миодраг Иванов

Печат Е-мейл
12 Август 2010

Димитър Туджаров-Шкумбата и Миодраг ИвановНовият консул в Чикаго се гаврел с Бай Тошо с гласа на колегата си

Новият консул на България в Чикаго Димитър Туджаров-Шкумбата неволно е щял да прати в затвора колегата си шоумен Миодраг Иванов. Неприятната случка се е разиграла преди повече от 30 години, но заради нея и досега двамата комици се избягват един друг.

През 80-те години на миналия век Миодраг е най-нашумелият шоумен в България благодарение на първата телевизионна естрадна поп класация по БНТ „3 от 8", на която е водещ.

По това време обаче из София плъзват нелегални аудиокасети с имитации на Тодор Живков. Копоите от Държавна сигурност стартират разследване кой е тайнственият имитатор на Бай Тошо, а първият заподозрян е именно Миодраг Иванов.

Срещу шоумена започва разследване, а милиционерите го плашат, че ще го вкарат в затвора така, както са натикали в пандиза и друга телевизионна звезда - Янчо Таков. В крайна сметка експертен технически анализ на аудиозаписите установява, че гласът не е на Миодраг, и той отървава затвора.

„Аз знаех, че Шкумбата бълва записите. Той имитираше гласа ми чудесно и нарочно си преправяше интонацията така, че всички да са убедени, че съм аз. Нелегалните записи осмиваха Тодор Живков и други партийни другари.

Въпреки проблемите, които ми донесе, аз не предадох Шкумбата. Знаех, че към него щяха да са безмилостни и да го пратят в затвора с огромна присъда. Молил съм го няколко пъти да спре с изцепките си, но той не си взимаше бележка. Започна официално да имитира Тодор Живков едва след 1989 г. и да се прави на шоумен дисидент" разказва за патилата си Миодраг.

източник: Уикенд

Прочита: 6006

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.