Сряда, 01 Февруари 2023

Колко често трябва да тренираме

Печат Е-мейл
08 Май 2012

 От време на време хората се питат по колко пъти в седмицата трябва да тренират, за да има резултат. Тренирането е навик. Или трябва да се превърне в такъв. И то добър навик.

Никой не може да ви каже по колко пъти в седмицата и по колко пъти на ден да тренирате. Но можем да ви кажем, че за добри резултати трябва да тренирате по шест дни в седмицата. Ако ви се струват много, грешите. Все пак нали се храните всеки ден, спите всяка нощ, миете си зъбите всеки ден (поне по два пъти, надяваме се) и се къпете всеки ден. В такъв ежедневен навик трябва да се превърне и тренирането - постоянното трениране.

Вдигането на тежести и посещенията във фитнеса от време на време няма да ви доведат доникъде. Компенсаторните механизми тук не действат. С други думи, не можете с двучасови тренировки два пъти на ден да компенсирате за това, че не сте тренирали две седмици или че няма да тренирате следващите две.

Затова има една много хубава фраза, която се отнася и до тренировките: целете се в луната, дори и да не улучите, пак ще сте сред звездите. Не се задоволявайте с минимални усилия и минимални резултати. Повечето хора имат за цел да тренират три или четири дни в седмицата. Това никак не е лошо, но не е най-доброто, на което са способни.

Какво ни пречи да тренираме редовно?

Някои от вас ще кажат работата, други - жената, трети - децата, и т.н. Но ние сме сигурни коя е единствената причина, която може да ни накара да се откажем от тренировките - мързелът. Вярвайте ни, сигурно десетки пъти сме тръгвали към фитнес залата с екипа в чантата, а после сме сменяли посоката, защото рязко ни е домързяло. Обаче и липсата на резултати от нетренирането много бързо си казва думата и се връщаме във фитнеса с подвити опашки. Но вече ни е по-трудно да влезем във форма, а и всеки път след дълго отсъствие имаме чувството, че трябва да започваме всичко отначало.

Истината е, че както и при много други неща, така и при тренирането важи максимата "Колкото повече, толкова повече".

Прочита: 4683

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.