Неделя, 16 Май 2021

Черешите добавят 25 минути към съня

Печат Е-мейл
20 Февруари 2012

 Изследователи са открили, че чаша черешов сок дневно може да добави към съня още 25 минути на нощ. Резултатите от проучванията показват, че консумацията на сок от череши подобрява качеството на съня. Червеният плод значително увеличава нивата на мелатонин - хормонът, регулиращ съня.

За целите на изследването 20 здрави доброволци са консумирали по 30 мл сок от череши или 30 мл сок от друг червен плод в продължение на седем дни. Взетите проби от урината на участниците показали, че нивата на мелатонин са по-високи при тези, които са пили черешов сок. Средната продължителност на съня им се увеличила с 15-25 минути, а качеството на съня им - с 5-6%.

Учените се надяват, че откритието ще помогне за разработването на нови методи за лечение на безсънието.

Прочита: 2062

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.