Понеделник, 17 Май 2021

Откриха "извора на младостта"

Печат Е-мейл
29 Октомври 2011

 Учени вярват, че са открили "извора на младостта " при хората. Това е хормон, който помага за загубата на килограми, намалява появата на бръчки, както и нивата на кръвното налягане. Хормонът спомага за натрупването на мускулна маса, увеличава притока на енергия и спира процеса на стареене.

Звучи невероятно, но хормонът се създава в телата ни по напълно естествен начин и е познат като "човешки хормон на растежа ". Той се произвежда от хипофизната жлеза. Размерът му е колкото грахово зърно и се намира в мозъка.

Хипофизната жлеза произвежда различни хормони, като всеки от тях засяга определена част от тялото. Човешкият хормон на растежа е насочен най-вече към мускулите и костите. Синтезът му е най-интензивен по време на юношеството.

Така например, ако в организма на едно дете се произвеждат малки количества от хормона, то може да остане с малък ръст. И в двата случая може да се стигне до медицински проблеми.

Дори и след като тялото ни спре да расте, телата ни произвеждат човешкия хормон на растежа, тъй като той играе важна роля и в обмяната на веществата. Ние го генерираме, докато спим - ето защо осигуряването на необходимото време за сън е толкова важно за здравето.

Синтезът на хормона започва да намалява с навършването на 30-годишна възраст.

Човешкият хормон на растежа ни дава младост, жизненост и сила. Без него ние започваме да остаряваме - неизбежен процес, който обаче много от нас не са склонни да приемат.

Прочита: 2134

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.