Събота, 08 Май 2021

Ябълкова диета при проблеми в стомаха

Печат Е-мейл
21 Октомври 2011

 Ако имате проблеми със стомаха, забравете за грубата и пикантна, за много горещата или за храната от хладилника! Никога не преяждайте - по-добре е да увеличите броя на храненията през деня, отколкото да преяждате веднъж или два пъти дневно.

Два пъти в седмица минете на ябълкова диета.

Рано сутрин изпивайте по чаша гореща вода, подсладена с мед, след това не яжте нищо в продължение на 2 часа.

За вечеря яжте мюсли, запарени с гореща вода (да постоят със затворен капак 10-15 минути), с добавка от една лъжица зехтин. Ако имате главоболие или резки колебания в кръвното налягане, то в дните на ябълкова диета по-добре е да си стоите вкъщи, дори да лежите повече време.

Най-добре е всяка сутрин да закусвате с каша от мюсли. След това не приемайте нищо в продължение на около 2 часа.

От даровете на природата са полезни черна боровинка и ягодите, както горски, така и градински. Можете да ги ядете във всякакъв вид и във всякакво количество, но важно е да са на масата ви. Добре ще ви подейства касисът във вид на сироп, компот, сладко, кисел.

Що се отнася до минералната вода, във всеки магазин има голямо разнообразие и можете да си подберете по предпочитание минерална вода, но трябва да бъде с малка киселинност.

ГАСТРИТ С ПОВИШЕНА КИСЕЛИННОСТ НА СТОМАХА

Смесват се по 50 г корени сладник, корени дилянка, листа жиловлек, листа мента и цвят лайка. 2 с. л. от сместа се залива с 500 мл вряща вода. Вари се 10 мин. на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 к. ч. 3 пъти дневно 20 мин. преди хранене.

ГАСТРИТ С НАМАЛЕНА КИСЕЛИННОСТ НА СТОМАХА

1 ч. л. наситнен камшик се залива с 200 мл вряща вода. Вари се 5 мин. на слаб огън и кисне 2 часа. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 1 к. ч. преди хранене.

ХРОНИЧЕН ГАСТРИТ

2 ч. л. сухи корени девисил се залива с 400 мл вряла вода. Кисне 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 1 к. ч. 3 пъти дневно преди хранене. Важно! Да не се предозира!

Прочита: 2610

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.