Неделя, 16 Май 2021

Сънят през уикенда не компенсира недоспиването през седмицата

Печат Е-мейл
22 Юни 2011

 Напрегнатото ежедневие и жаждата за социален живот често се отразяват върху количеството сън, а това е пагубно за организма и правилното функциониране на мозъка.

Американски учени наскоро установиха, че практиката сънят да се наваксва през уикенда също не е особено успешна. Изследователи от университета Уискънсин-Мадисън твърдят, че 4 часа сън е критичният минимум, под който не бива да се пада.

5 поредни дни с толкова спане водят до натрупване на умора, липса на концентрация и памет. Дори впоследствие да има нормален или по-продължителен сън, проучването показва, че той не компенсира натрупания дефицит преди това.

Хроничното недоспиване освен това може да доведе до развитието на диабет, тъй като прави тялото устойчиво на инсулина.

Прочита: 2102

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.