Петък, 07 Май 2021

Завистта и ревността рушат здравето ни

Печат Е-мейл
01 Юни 2011

  1. Завистта - заключенията на изследователите посочват, че при хората, които редовно завиждат, независимо дали на свои близки, на случайни хора или по принцип - рискът от инфаркт се увеличава с два пъти и половина в сравнение с тези, които приемат чуждия успех с неутрално или радостно усещане.

2. Ревността - когато човек ревнува, заключил австралийският изследовател, в тялото му настъпва дисбаланс между основните хормони, като по този начин в голяма степен се възпрепятства производството на полови хормони. При мъжете това състояние може да доведе до липсата на тестостерон в тялото, а оттам и до импотентност.

3. Самокритиката - когато човек твърде често обвинява себе си за всичко, което му се случва, той неосъзнато повишава опасността от развитието на онкологично заболяване. Учените допълват още, че хората, които често се самообвиняват, са по-склонни към развитието на различни инфекции и на сезонни заболявания.

4. Самосъжалението - самосъжалението, от своя страна, е особено опасно за черния дроб. При хората, които редовно възприемат себе си като жертва, нивата на веществото ацетилхолин, познато като хормон на слабостта, са силно завишени, което води до резки спадове в стойностите на кръвната захар.

5. Алчността - разстройствата на храносмилателната система са най-честите здравословни проблеми, които поразяват хората, ръководени от вечния стремеж за материално облагодетелстване. Като подобни заболявания изследователите посочват булимията и анорексията....

Прочита: 1781

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.