Неделя, 16 Май 2021

На красивата жена й трябват 5 минути, за да разболее мъжете

Печат Е-мейл
21 Февруари 2012

 

 Компанията на красива непозната жена може да увеличи нивата на стресовите хормони при мъжа до степен, че да е вредна за здравето на сърцето му, пишат БТА и в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от изследване на испански специалисти, обхванало 84 студенти.

Особено опасна е ситуацията за мъжете, които смятат, че не са от класата на хубавата дама. Тревожността им в този случай става толкова силна, че е сравнима с тази преди скок от самолет. Нивата на хормона кортизол се увеличават значително и се повишава рискът от инфаркт или инсулт, обясняват авторите на проучването от университета на Валенсия.

Специалистите са установили, че дори пет минути в компанията на млада привлекателна жена са достатъчни, за да се увеличи нивото на стресовите хормони при мъжете.

Изследователите допълват, че продължителното излагане на физически и психологически стрес може да причини хронично повишаване на нивата на хормона кортизол. Това е вредно за здравето, тъй като може да доведе до влошаването на различни проблеми като късогледство, високо кръвно налягане и др.

Прочита: 2667

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.