Сряда, 08 Февруари 2023

Мигрената - главоболие по рождение

Печат Е-мейл
28 Май 2011

 От векове мигрената е едно от най-неразгадаемите и често срещани страдания. За първи път се споменава за нея в египетски свитък от периода 1500 до 3000 г. преди новата ера. Въпреки това и досега хората съвсем погрешно бъркат мигрената със силното главоболие.

Всъщност тя е комплексно неврологично състояние, свързано с централната нервна система и придружено с разнообразни физически и емоционални симптоми.

Мигрената се причинява от аномалии в мозъчната биохимия и не се придобива. Тя не е признак на психични проблеми, хипохондрия или последствие от някакви външни фактори. Мигрената е хронично, неврологично състояние по рождение и в повечето случаи наследено от един от родителите.

Мигрената е на девето място в списъка на причинителите на инвалидност преди диабета или астмата.

Тъй като това състояние е генетично обусловено, хората с мигренозни пристъпи не могат да се излекуват, но могат да намалят до минимум ужасния им ефект.

Прочита: 2484

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.