Неделя, 28 Май 2023

Цеца Величкович присвоила 11 милиона от незаконна продажба на футболисти

Печат Е-мейл
25 Ноември 2010

Цеца ВеличковичПрокуратурата в Белград ще повдигне до дни обвинения срещу фолкзвездата Цеца Величкович за присвояване на 11 млн. от незаконната продажба на футболисти от "Обилич" и за притежаване на оръжие.

Разследването срещу вдовицата на един от най-известните сръбски военни престъпници - Желко Ражнятович-Аркан, започна преди 7 г. при операция "Сабя", веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич и е приключило през юли.

38-годишната Светлана Ражнатович, по-известна като Цеца Величкович, незаконно е продала 15 футболисти от "Обилич" от 1998 г. до 1 март 2003 г., съобщи вестник "Прес", цитиран от БГНЕС.

Сред тях има и двама, които играят в България - Небойша Йеленкович и Мариян Живкович в "Литекс", както стана ясно по-рано миналия месец.

Останалите са продавани в Турция, Гърция, Австрия, Франция и Русия. В официалните документи на клуба фолкзвездата е написала, че те са били преотстъпени, а парите от трансфера прибирала в открити в чужбина сметки.

Сестрата на фолкзвездата - Лидия Величкович, която е заемала административна длъжност в "Обилич", също ще бъде обвинена във финансови измами.

Според прокуратурата разследването е продължило седем години, защото властите трябвало да съберат необходимата документация от няколко държави, където Величкович е продавала футболистите.

При разследването са разпитани над 30 души.

Гърция е последната държава, която е предала поисканите документи от прокуратурата в Белград. Преди това България, Русия, Австрия, Франция и Турция изпратиха исканите документи.

Певицата бе женена за Аркан, който се смяташе за един от най-големите военнопрестъпници на територията на бивша Югославия. Той бе убит в Белград в началото на 2000 г.

Прочита: 3807

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните музикални звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.