Вторник, 05 Март 2024

Урок по раздяла

Печат Е-мейл
23 Октомври 2009

Ако искате да спасите сърцето си, използвайте правата си! Какво, по дяволите, се случи? Не е ли това въпросът, който всички си задаваме, когато ни напускат?

Има няколко обяснения за това защо не сме вече в прегръдките на любимия или любимата: вече не си говорите, един от Вас не иска да се обвързва или един от Вас се е почувствал заплашен от нещо. Списъкът може да продължи, разбира се. Но това, което наистина се е случило, е, че сте се излъгали в този човек, че той не е такъв, за какъвто сте го смятали.
Не е вярно - ще си помислите Вие, но е точно такъв.
Човек се влюбва много бързо и нелогично - само след няколко часа, само след няколко срещи и Вие се хвърляте сляпо напред. Ще бъдете заедно месец, два или година, но неизбежно ще настъпи фазата на раздялата. И тогава ще разберете, че всички онези превъзходни качества, които сте му преписвали са просто във Вашето въображение.
ЗАЩО БОЛИ ТОЛКОВА МНОГО?
Трудно е да се отговори на този въпрос. Попитайте природата защо е създала човека с толкова богат емоционален живот, пълен с толкова тревоги и желания.
КАК ДА ПОЗНАЕМ КОГА ИДВА КРАЯТ?
Когато всичко върви добре, краят на една връзка изглежда нещо съвсем нереално.
Но когато той наистина приближи, всичко се развива с шеметна скорост. Вие например го търсите по телефона вкъщи или в работата и той се държи дръпнато. Вие питате: “Какво има” - и отговорът, разбира се, е: “Нищо”. А Вие много добре знаете, че е Нещо.
Кои са някои от признаците на охлаждане на чувствата:
Няма секс. По това правило сексът е нарушен, след като е нарушено общуването. Забравите ли езика на мислите, жестовете, загрижените въпроси и т.н., то забравяте и езика на страстта.
Изчезват дребни детайли от живота на любимия. Влюбените обичат да разказват с подробности как е минал денят им. Спрат ли да го правят, значи вече не им пука за Вас.
Приятелско съчувствие - приятелите му (й) започват да Ви гледат със съжаление или презрение.
Приписване на вина. Когато започнат да Ви обвиняват в нечувствителност, грубост, некадърност в леглото и т.н., то тогава просто се опитват да Ви прехвърлят тяхното собствено чувство на неудовлетвореност.
Грубият тон.
Изневеряват Ви или обвиняват Вас за това.
АНАТОМИЯ НА РАЗДЯЛАТА (или как да се държим, когато ни напускат).
Стоите си вкъщи. Когато Ви кажат, че искат да говорят с Вас, Вие вече трябва да знаете за какво става въпрос. На всяка цена настоявайте да Ви го кажат по телефона. Повечето хора имат идиотската идея, че това трябва да стане лице в лице, а това може да доведе само до излишни унижения.
Млъкнете. Веднъж чуете ли, че искат да Ви разкарат, не си губете времето с по-нататъшна дискусия. Кажете нещо любезно, затворете телефона и стойте настрана. Ви ще бъдете с разбито сърце, разбира се. Ще търсите утеха, а единственият, който може да Ви я даде, е човекът, който Ви е отблъснал.
Внимание: не му се обаждайте! - той (тя) не е там. Напишете писмо, в което изливате душата си. Напишете всичко, което сте искали да кажете по телефона. Писмото няма да Ви върне човека, но ще Ви помогне да изясните нещата за себе си. И... не изпращайте писмото. Може ли да върнем нещата?
Не, ако връзката се е разпаднала, Вие нищо не може да направите. Не опитвайте никакви трикове. С изключение може би на един - отдалечете се. Ако се опитате да се молите или да намесите общ приятел, по-късно само ще съжалявате.
ХРОНОЛОГИЯ НА РАЗДЯЛАТА.
Първата седмица:
Раздялата прилича на смъртта. Ще чакате да Ви потърсят, да Ви се обадят. Един ден ще разберете, че телефонът не е развален, и ще се осъзнаете.
Първите два месеца:
Безкрайни разговори с приятелите Ви, защото все още търсите някакво разумно обяснение. Моменти на тъга и отчаяние, но този изблик на меланхолия причиства душата Ви от стари чувства и Ви помага да приемете действителността.
От третия до шестия месец:
Ще изпадате в гняв по отношение на този, който е бил толкова несправедлив към Вас. Запомнете - Вие просто се изхабявате ненужно.
От 7 до 8 месец:
Вие можете да дадете разумно обяснение на случилото се.
След година или две:
Ще се чудите каква беше цялата тази врява. Ето какво трябва винаги да помните: когато свършва, свършва. Научете се да приемате края, да запазите своето отношение към себе си и да продължите. Веднъж усвоили това, ще го имате цял живот.

Прочита: 3134

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.