Събота, 27 Юли 2024

Първата целувка се помни повече от първия секс

Печат Е-мейл
06 Април 2011

 Независимо къде се е случила за първи път, първата целувка се запечатва в съзнанието завинаги и спомените за нея са по-ярки, отколкото тези за раздялата с девствеността, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Специалистите обясняват, че около 90 процента от хората помнят в детайли първата си целувка и че дори първият секс не оставя толкова трайни спомени.

Изкуството на целувката е толкова сложно, че изследователката Шерил Киршенбаум от университета на Тексас е написала книга. В "Науката за целуването: Какво издават устните ни" авторката пише, че за мъжете целувката най-честно е средство към размяната и на други телесни течности.

Представителите на силния пол целуват по-агресивно, опитвайки се да заложат "тестостеронна бомба" на жената. Специалистите обаче обясняват, че при размяната на по-кратки и по-чести целувки се предава тестостерон, който се задържа повече време в тялото и кара жените да се влюбват по-бързо.

За целите на изследването е отчетена мозъчната дейност на доброволци от двата пола, наблюдавали снимки на разменящи си целувки хора. Книгата на Киршенбаум също така проследява историята на целувката от Индия преди 3500 г.

Прочита: 4944

Коментари (1)

...
smilies/kiss.gif много яко
anonimen , 23 август 2011 15:34

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.