Понеделник, 26 Февруари 2024

6 грешки, които мъжете допускат в секса

Печат Е-мейл
30 Ноември 2010

 Голяма част от мъжете демонстрират високо самочувствие - те смятат, че няма какво повече да научат за това как се прави секс с жена. Може да е така, но е възможно и обратното - и лесно преодолими грешки да спъват нормалните сексуални отношения с другия пол.

Според психолозите повечето от тези заблуди се дължат на мъжката склонност да съдят за секса предимно според собствените си разбирания. Опитът наистина може да е от полза, но пък доста жени са твърде срамежливи, за да споделят това, което наистина харесват.

Двама американски сексолози - Тристан Тормино (Tristan Taormino) и Лу Пейджет (Lou Paget), са се опитали да систематизират най-често допусканите от мъжете грешки в секса.

Тормино е известна със своите книги, лекции и филмови продукции. Нейният най-нов проект "Наръчник на експерта" (Expert Guide) представлява образователен филмов сериал за възрастни.

Освен своята писателска дейност Пейджет води семинари на тема секс в различни страни. Нейната най-популярна книга носи заглавието "Книгата на добрия любовник" (The Great Lover Playbook).

Грешка №1: Той само си мисли, че знае това, което Тя иска.

Мъжете често правят прибързани заключения какво иска една жена, пренебрегвайки факта, че женските вкусове са толкова разнообразни.

"Въпреки че всеки човек си създава постоянен "репертоар" от действия, мъжът не бива да приема, че това, което е действало при предната жена, ще действа задължително и при следващата", твърди Тормино.

Тя смята, че това важи в пълна сила не само за сексуалния акт, но и е елемент на всяка пълноценна връзка.

Грешка №2: Той притежавате всичко, от което Тя се нуждае.

Някои жени могат да изпитат оргазъм само ако техните полови органи бъдат стимулирани с честота над 3000 движения в минута. Нито един мъж не е способен на толкова бързи движения, но силният пол по-често си мисли, че е грешно жената да се нуждае от вибратор.

"Ако единственият начин жената да постигне оргазъм е с вибратор, то в това няма нищо неестествено", твърди Тормино.

Тя съветва вибраторът да се възприема като помощник, а не като заместник: "Докато вие извършвате ограничен брой действия, вибраторът може да върши нещо друго".

Грешка №3: Сексът се възприема по един и същи начин от двата пола.

Според Паджет има наистина големи различия в начина, по който двата пола усещат секса: "По време на половия акт пенисът прониква в женското тяло, а това кара повечето мъже да се чувстват невероятно добре и дори не си представят ситуация, в която тяхната половинка не се чувства по същия начин. Всъщност е възможно мъжкият усет да се разминава доста с истината. Вътрешността на влагалището е вероятно да бъде по-малко чувствително, отколкото са външните полови органи - поне при повечето жени. Бързите движения в края на самия акт също могат да бъдат не толкова приятни за нея. Ако пък мъжкият полов член е твърде дълъг, сексът може да причини дискомфорт в коремната област".

Грешка №4: Той е убеден, че познава много добре женската анатомия.

Всъщност повечето мъже знаят само най-общо значението на думата клитор и неговото местоположение. Но това не означава, че те наистина разбират неговата важност и функция в женското тяло.

Преди повече от 30 години, в началото на сексуалната революция, излиза книгата "Радостта от секса" (Joy of Sex), в която за пръв път е публикувана сериозна и издържана от научна гледна точка информация защо клиторът е толкова важен. Въпреки това и днес много мъже все още смятат, че жената трябва непременно да получава оргазъм чрез проникването във влагалището.

"Въпреки всичко продължавам да получавам писма от хора, които смятат, че тяхната жена не може да изпитва оргазъм, освен ако не се стимулира клиторът, и търсят помощ за това," казва Тормино. "В такъв случай моят отговор е - добре, какъв е проблемът тогава?"

За по-голямата част от жените вагиналният оргазъм не може да бъде предизвикан. Друга спънка за идеалното протичане на половия акт е неинформираността от страна на мъжете за това как да докосват ерогенните зони и колко чувствителни са те.

Докосване, което се харесва на една жена, може да не е нищо особено за друга и дори може да е болезнено за трета.

"Най-ефективният начин да откриете как Тя харесва да бъде докасвана е просто да я попитате", съветва Тормино.

Грешка №5: Голямото количество отделен секрет е равнозначно на сексуална възбуда.

Мъжете обикновено се притесняват от факта, че една жена не е достатъчно влажна за лесна пенетрация. Това не е никакъв повод за безпокойство.

Тормино твърди, че сексуалната възбуда не се съпровожда винаги с овлажняване на влагалището и външните полови органи - поне това не е задължително. Някои жени имат свойството да отделят по-голямо количество секрет от други, като това може да се променя от ден на ден, независимо от нейната сексуална възбуда. Количеството на "естествения лубрикант" се влияе още от фазата на менструалния цикъл, от наличието на стрес, от някои медикаменти.

Грешка №6: Мълчанието е злато.

Много мъже смятат, че трябва да бъдат тихи по време на секс. Напротив - няма друг начин партньорът да разбере какво искаш, ако не изразиш гласно своята реакция към това, което той/тя прави.

"Ако искате наистина да постигнете това, което желаете по време на секс, гласът може да е добър съветник за партньора", съветва Паджет.

"Това не означава да натиснете главата й в скута си," допълва Торино. "А разговор за това как ви харесва най-много би бил добро решение на всяка неудобна ситуация".

Прочита: 2659

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.