Сряда, 22 Май 2024

И мъжете ще пият противозачатъчни

Печат Е-мейл
30 Май 2012

 Учените постигнаха голям пробив в областта на медицината и контрацепцията, като създадоха първите напълно безопасни противозачатъчни хапчета за мъже, които скоро можем да купуваме.

Таблетките влияят на гена Katnal 1, който контролира производството на здрави сперматозоиди. Според изследователите, ефектът на противозачатъчни хапчета за мъже се свързва основно с прекъсването работата на този ген.

Д-р Лий Смит, един от участниците в изследванията, казва, че откритието е ключ към по-нататъшни пробиви в областта и създаването на нехормонални лекарства за предпазване от нежелана бременност.

Прочита: 3490

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.