Понеделник, 20 Март 2023

За 25 000 евро продадоха бутилка коняк от 1788 г.

Печат Е-мейл
09 Декември 2009
Бутилка коняк от 1788 г. “Кло дю Грифие” бе продадена за 25 000 евро по време на търг на част от избата на прочутия френски ресторант “Тур д`аржан”.
Сумата от продажбата ще бъде предоставена на асоциацията “Малки принцове” за тежко болни деца, съобщиха от компанията организатор на търга “Пиаза”. Други две бутилки от същия коняк, но в малко по-лошо състояние бяха продадени респективно за 17 000 и 15 000 евро в присъствието на управителя на “Тур д`аржан” Андре Терай. Първоначалната цена на трите бутилки, които бяха гвоздеят на търга, бе 2500 евро.
Общо продажбата на 18 000 бутилки вина и други напитки, което е 4% от избата на ресторанта, трябва да донесе повече от 1 млн. евро.
Според Терай продажбата има за цел да отвори малко място в избата, която е била задръстена от бутилки. Главният сомелиер на ресторанта, англичанинът Дейвид Риджуей обясни, че двудневният търг се прави и по финансови причини за обновление на самия ресторант и купуване на нови вина.
Това е първата разпродажба на части от избата на ресторанта от неговото откриване през 1582 г. След търга в избата, която е с площ 1 200 кв. м. на два етажа, ще има още 420 000 бутилки.
Купувачът на коняка от 1788 г. е 38-годишният французин Рафаел Зие, който се занимава с търговия през интернет. Той каза, че това е добър начин да се направи дарение и сподели намерението си да изпие коняка с приятели.
Прочита: 4042

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.