Събота, 22 Юни 2024

6 невероятни истории за бездомници

Печат Е-мейл
05 Юни 2012

Шейн ДъсолтЖивотът на бездомниците не е никак лек, но някои хора успяват с изобретателност да се уредят. Вижте няколко интересни истории:

Мъжът, който живея в сградата на AOL 2 месеца

След като завършил 4-месечен стаж в сградата на AOL в Пало Алто, Ерик Симънс открил, че пропускът му все още работи, и решил да живее там, тъй като имал финансови проблеми. В сградата имало фитнес с душове и столова с храна.

Какво повече му трябва на един непретенциозен човек" Във всеки отдел си мислели, че той е служител на компанията от друг отдел. Той живял там 2 месеца и бил разкрит, след като един човек от охраната случайно отишъл на работа 1 час по-рано. Изритали Ерик от сградата, но решили да не викат полиция.

Колежанинът, който стана бездомен нарочно

Шейн Дъсолт учи философия в университета "Макгил" в Монреал, Канада. Той е бездомен нарочно. В раницата си носи лаптоп, малка чантичка с инструменти, чайник, храна (най-вече зехтин, плодове, сирене и хляб). Единствените му други принадлежности са постелка, спален чувал и някои тоалетни принадлежности.

Той е бездомен от около година и живее в университета. Взема душ във фитнеса, разпуска в библиотеката, яде в столовата. Има тайни места из университета, където крие разни свои принадлежности като резервни чорапи. През лятото спи в двора на университета, а през зимата се качва в планината. Сутринта той събира всичките си принадлежности в раницата и започва нормален студентски ден - ходи на лекции, чете книги в библиотеката. През уикендите ходи на партита. Внимава обаче да не пие много - алкохолът е опасен, ако ще спиш на открито в студената канадска зима.

Най-странното в цялата история - той прави това не по принуда, а защото така му харесва.

Жена живее в гардероба на мъж цяла година

Бездомна жена в Япония се промъкнала в къщата на мъж и живяла в гардероба му цяла година. Той разбрал едва когато започнала да изчезва храна. Тогава станал подозрителен и сложил камери.

Когато забелязал, че някой се разхожда из дома му, повикал полицията и те открили 58-годишна жена да се крие на горния рафт в гардероба. От полицията казали, че жената е спретната и чиста. Тя успяла да си домъкне матрак, вземала душове, когато собственика го нямало.

Бездомникът, който живя в библиотека 2 седмици

Бездомник в Ню Джърси живя в библиотека 2 седмици. Служител забелязал 26-годишния Чарлз Джоунс да наднича от прозорец на мазето на библиотеката и извикал полиция. Той си набавял храна, като крадял от хладилника на служителите.

Бездомник живя на летище 4 години

26-годишният Джордж живял на терминал 1 на летище "Хийтроу" 4 години, преди да бъде случайно разкрит... от майка си.

Джордж изчезнал от дома си, след като натрупал 2000 паунда дългове. На летището той разбрал, че ако изглежда чист и спретнат, може да живее там доста време, без да бъде забелязан. Лесно му било да си набавя храна, защото заведенията изхвърляли остатъците в найлонова торба след края на работния ден.

Най-странното е, че е открит случайно от майка си. Тя била на летището, за да посрещне роднина, когато забелязала сина си, когото не е виждала от 4 години.

"Седнахме и си поплакахме", казва той. Завръщането му обаче било трудно. Родителите му казвали на всички, че не знаят къде е. Той бил като мъртвец за мнозина.

Бездомникът милиардер

Никълъс Бергруен е милиардер, но няма дом и живее в хотели. Той казва, че е изгубил интерес към това да придобива неща. На 46 години той продал апартамента си в Ню Йорк, имението си във Флорида и единствената си кола.

Според сп. "Форбс" той притежава 2.2 млрд. долара, по данни от 2010 година.

Прочита: 16486

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.