Понеделник, 27 Май 2024

6000 столетници живеят в Канада

Печат Е-мейл
30 Ноември 2009
Канада, чието население е 34 милиона души, наброява вече 6000 столетници, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на Националната статистическа служба.
Към 1,3 милиона души в Канада пък са на 80 години. По данни на статистиците средната възраст на населението в Канада е 39,5 години. Преди 10 години тя беше с 3,1 години по-ниска. Статистиката показва, че до 2030 г. броят на столетниците в Канада ще достигне 15 хиляди души.
Постепенно в Канада застарява и населението в работоспособна възраст - групата между 15 и 64 години. Там сега средната възраст е 40,5 години, като за последните 10 години е отчетено повишение с 2,1 години. Статистиците предупреждават за възможна демографска криза през 2011 г. с масовото пенсиониране на хората, родени след Втората световна война, когато в Канада се наблюдава “взрив” на раждаемостта.
Прочита: 1788

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.