Събота, 22 Юни 2024

В Китай харчат повече за луксозни стоки от САЩ и Европа

Печат Е-мейл
29 Октомври 2011

 Размерът на бума в покупките на луксозни стоки в Китай е просто невероятен. Ето и някои факти от доклад на UBS: През миналата година развиващите се държави от Азия са съставлявали около 50% от продажбите на луксозни стоки в световен мащаб, като по-голяма част от тях се дължи на Китай.

Китайците вероятно са похарчили повече пари за луксозни стоки от европейците и американците, взети заедно.

Развиващите се страни от Азия са съставлявали 60% от ръста в продажбите на луксозни стоки в световен мащаб.

Туристите от развиващите се азиатски страни съставляват около половината от продажбите на луксозни стоки в Европа и 15% от продажбите в САЩ. Повечето от тези туристи са от Китай - над 50 милиона през последната година.

Това е поредната индустрия, която ще пострада, ако икономиката на Китай тръгне надолу. За щастие от UBS твърдят, че засега няма признаци на забавяне.

Ето още малко факти:

Водещите европейски компании за луксозни стоки отчитат около 41% ръст на продажбите в развиващите се азиатски държави през третото тримесечие.

Износът на часовници за Китай нараства с 47% през септември.

Броят на милионерите и милиардерите в Китай се увеличава.

Прочита: 2721

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.