Четвъртък, 23 Май 2024

Виртуалните певици - новата мода в Япония

Печат Е-мейл
30 Юни 2011

 Японците може и да се наслаждават на чужди певици като Лейди Гага, но в национален план напоследък те често се възхищават на виртуални изпълнителки, съобщава в. "Кориере дела сера".

Така например новата членка на популярната японска дамска банда AKB 48 Егучи Аими е плод на компютърни програми. В резултат на компютърната намеса Егучи съчета отличителните белези на петте действителни членки на формацията AKB 48. Тя притежава тялото и косата на Юко Ошима, очите на Маеда Ацуко, носа на Итамо Томоми, устата на Шинода Марико и веждите на Ватанабе Маю.

Популярната японска поп певица Хацуне Мику не престава да привлича нови почитатели, въпреки че е компютърно създаден анимационен персонаж с компютърно синтетизиран глас. Това не пречи на Хацуне да изнася концерти. Нейните изяви на сцената включват нейно огромно триизмерно холографско изображение, представящо я да танцува бясно.

Не са от плът и кръв и певиците от особено успешната момичешката група "Ho-kago Tea Time", заимствани от героините от популярен японски анимационен сериал. През 2009 г. бандата издаде албум и той оглави седмичните класации за албуми.

Така за първи път анимационни персонажи застанаха начело в подобно класиране.

Прочита: 2198

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.