Понеделник, 11 Декември 2023

За 3.3 млн. долара продават родната къща на Хитлер

Печат Е-мейл
07 Ноември 2009

Къщата на ХитлерСобственикът на къща в Австрия, в която е роден Адолф Хитлер, е решен да предложи имота за продажба, при начална цена от 3.3 млн. долара, съобщават британските медии.
Властите на град Браунау на Ин, Горна Австрия, са против решението за продажбата на рождената къща на фюрера на Третия райх. Те се опасяват, че имотът може да се придобие от представители на крайно десни фракции.

Според кмета на града Герхард Шкиб най-доброто разрешение на случая е придобиването на къщата от местните власти и превръщането му в публична собственост. Проблемът е в това, че в градския бюджет няма толкова пари за подобна покупка.
Шкиб уточни, че вече са помолили Виена за помощ. Ако успеят да купят имота, той може да стане музей. Засега частни клиенти имат още шанс да закупят мястото, на което през 20 април 1889 г. се появил на бял свят Адолф Хитлер.

Прочита: 2898

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.