Понеделник, 11 Декември 2023

Най-скъпата кола в света

Печат Е-мейл
11 Май 2010

 Невероятният “Bugatti 57SC Atlantic” от 1936 г. разби всички световни рекорди, след като бе продаден за сума между 30-40 млн. долара.

Предишните най-скъпи автомобили в историята на човечеството бяха “Ferrari 250 Testa Rossa” за 12.2 млн. долара и “Ferrari 250 GTO” за 28 млн. долара.

Интересното в случая на луксозното Bugatti е, че сумата бе обявена публично, което е нетипично за подобен вид търгове, в които се хвърлят огромни суми, тъй като обикновено и купувачите, и продаващите желаят да запазят цифрите в тайна.

Скъпата лека кола от началото на миналия век е уникална и ценна, защото е единствената останала в целия свят и навремето е била определяна като най-футуристичния автомобил за всички времена.

“Това Bugatti е невероятно красиво, държи се на пътя отлично, има страхотна визия и е единствено по рода си”, заяви Лесли Кендал, отговорник на автомобилния музей “Питърсън” в Лос Анджелис.

“Bugatti 57SC Atlantic” бе продадено от аукционната къща “Gooding & Company” и може да бъде разгледано от всички почитатели на официалния сайт на компанията.

Прочита: 3604

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.